Pàgines

Rastres

El toixó (Meles meles) és un mustèlid amb un musell punxegut amb dues bandes negres longitudinals molt marcades. Els ulls i les orelles són petits, la cua i les extremitats són curtes. A les potes té unes ungles fortes que li serveixen per excavar.

Viu al bosc o en zones properes per poder-s’hi amagar i excavar el cau, la toixonera. Un altre rastres que podem observar són les latrines, que són forats excavats al terra on hi diposita les dejeccions, serveixen per marcar territori.

Les petjades del toixó són fàcils d’identificar. Presenten un coixinet central amb lòbuls units, cinc coixinets digitals grans disposats casi en línia i sempre marquen les ungles. De vegades el dit intern no queda marcat ja que es més petit. Per diferenciar les potes del davant o les del darrere ens hem de fixar amb les ungles ja que són més curtes a les potes del darrera.

La fotografia esta feta a Santa Maria de Palautordera. Aquests dies de pluja els camins s’han enfangat i es poden observar clarament les petjades de molts animals.